Woensdag presenteerde Bureau Berenschot tijdens de Langedijker raadsvergadering voorlopige bevindingen van hun onderzoek over de toekomst van de gemeente. Maar de inhoud moest even wachten, want er werd eerst gemopperd over de lastige bereikbaarheid van de online enquête en de inleidende brief is niet overal bezorgd.

De enquête, bedoeld om de meningen en wensen over de toekomst van Langedijk te peilen, blijkt niet voor iedereen goed te vinden door de vrij lange URL. Eén typfoutje en het gaat fout. Dit is overigens eenvoudig te omzeilen door bij gemeentelijklangedijk.nl op de link te klikken. En dan is er nu ook de link tinyurl.com/langedijk van Rob Planken. Maar goed, dan moet nog die complexe persoonlijke inlogcode ingetypt worden. En mensen vergaten dat de gebruikersnaam "Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." is, niet het eigen emailadres. Een aantal raadsleden betwijfelden het nut van een bevraging, waarvan de toegang mensen afschrikt. Het college beloofde voor het weekend dat de problemen opgelost zijn. Tot woensdagavond waren er 440 ingevulde enquêtes.

Wellicht de belangrijkste, niet verrassende, constatering is dat Langedijk een zwakke fusiepartner zou zijn. Tussen 2009 en 2015 verslechterde de financiële positie met € 22,2 miljoen. Het huishoudboekje moet op orde komen. Daarnaast schat Burgerrekenkamer Langedijk dat de Provincie een bruidschat van € 20 à 25 miljoen moet ophoesten om de meest voor de hand liggende partner, Heerhugowaard, in het huwelijksbootje te laten stappen. "Met een pruillipje langs de kant zitten en iedere kandidaat-partner met bovenmatig kritische blik wegen en toetsen heeft geen zin."

Ook constateerde Berenschot dat de gemeente wel ambities heeft, maar die komen niet goed van de grond. Wat raadsleden misten was een vergelijking in cijfers met andere gemeenten. In het voorjaar staat nog een overleg gepland.

Pin It
Bekeken: 4642x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/