Tijdens gemeenteraadsverkiezingen kunnen lokale partijen rekenen op zo'n 30% van de stemmen. De reden daarvoor is vaak dat die partijen lokale onderwerpen op de kaart zetten zonder daarbij 'last te hebben' van 'Haagse agenda's'.

Maar dat mes snijdt aan twee kanten want die pure lokale verbondenheid zorgt er ook voor dat die lokale onderwerpen, die in grote lijnen tóch vaak hetzelfde zijn als bij de buren, maar moeilijk 'Haagse steun' krijgen. De nieuwe partij Lokaal in de Kamer wil dat laatste voor elkaar krijgen. Het is een platform waar provinciale en lokale partijen uit het hele land zich bij hebben aangesloten om gezamenlijk ook de uitdagingen die buiten de Randstad spelen aan te kaarten.

Belangrijk, want gemeenten krijgen steeds meer taken vanuit den Haag op hun bord, denk daarbij bijvoorbeeld aan de jeugdzorg. Om Lokaal in de Kamer onder de aandacht te brengen werd daarom zaterdagmiddag in Cool Heerhugowaard een debat georganiseerd met een aantal kleinere partijen.

Pin It
Bekeken: 3823x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/