De Burgerrekenkamer Langedijk heeft plaatsgenoten opgeroepen om zich bij gemeente Heerhugowaard in te schrijven en vrijdagochtend gingen Henny van Haren en Bart Muurling dat voornemen omzetten in daden. Ter ondersteuning van de ludieke actie, en ter "besparing van kosten" voor de fusie met Langedijk werd meteen maar een plaatsnamenbord met de tekst "Zuid-Scharwoude gem. Heerhugowaard" aangeboden.

Al vier jaar ergeren deze Langedijkers zich groen en geel aan het getreuzel van de gemeente Langedijk over beslissingen betreffende de toekomst. Ze vinden dat Heerhugowaard alles biedt wat Langedijk ontbeert op politiek vlak: een open cultuur, de neiging tot democratische vernieuwing en respect in de raad.

De stand van zaken momenteel in Langedijk is dat er voor de derde keer een extern bureau wordt ingehuurd om de mogelijkheden voor de toekomst te onderzoeken. De vorige twee trajecten zijn mislukt. Begin maart zijn de voorlopige bevindingen van het onderzoek aan de gemeenteraad gepresenteerd. 3 april zal er een bewonersavond zijn in het gemeentehuis Langedijk, waar men vragen kan stellen aan het onderzoeksbureau. 

De Burgerrekenkamer is het zat en nodigde daarom iedere burger uit om vrijdag op het gemeentehuis Heerhugowaard bij elkaar te komen. Leden van de Raad en ook de commissaris van de Koning, Johan Remkes, werden opgeroepen aanwezig te zijn, maar zij lieten verstek gaan. De delegatie werd vanwege de aanwezige pers ontvangen door persvoorlichter Hans Jansen.

Pin It
Bekeken: 5919x
https://ee.itk.ac.id/data/