‘De Overhaal’ is door de jury verkozen tot de nieuwe naam voor de Langedijker teams Wmo, Centrum voor Jeugd en Gezin, MEE & de Wering en de GGD, die sinds 13 februari in De Binding zijn gehuisvest. Het college schreef een prijsvraag uit om een naam te bedenken voor de ‘gezamenlijke toegang’ tot hulp. De winnaar, Maurits Kool uit Oudkarspel, ontving uit handen van wethouder Bert Fintelman een dinerbon voor twee en een mooie bos bloemen.

Volgens de criteria moest de nieuwe naam van de sociale afdeling een welkom gevoel geven en herkenbaar Langedijks zijn. Daarnaast moet het uitstralen dat mensen voor vragen, informatie, advies en wanneer nodig een voorziening, terecht kunnen om zelf een stapje verder te komen. De jury, bestaande uit Bert Fintelman en manager Publiekszaken Jesca Faber, koos uit 22 inzendingen voor 'De Overhaal'.

Het juryrapport: “Een overhaal is een waterverbinding, een plaats waar de boot over land wordt getrokken om peilverschil te overbruggen. In Langedijk is dit een herkenbaar beeld, in de wijk Mayersloot-West is een overhaal. De Overhaal wordt zo geassocieerd met iets laagdrempeligs, een plek waar je anderen ontmoet. Het woord draagt ook een element voor woordspel in zich: "o-verhaal" – een plek waar verhalen uitgewisseld worden, waar verhalen tot leven komen en waar naar elkaar wordt geluisterd.

Pin It
Bekeken: 3096x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/