Sinds april heeft gemeente Langedijk twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in dienst. Het tweetal is bevoegd om te handhaven op grote en kleine ergernissen in de openbare ruimte. De gemeente verwacht dat hierdoor de leefbaarheid verbetert. Hiermee wordt voldaan aan het coalitieakkoord 2014-2018 "Samen verantwoordelijk" en aan de wensen van inwoners.

Burgemeester Hans Cornelisse: “Veiligheid en leefbaarheid worden steeds meer een zaak van alle partners in de veiligheidsketen. Dus niet alleen van de politie, maar ook van inwoners en de gemeente zelf. De gemeente wil daarom de eigen regels uit vergunningen en de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zelf handhaven.”

Uit onderzoek blijkt dat mensen zich in Langedijk over het algemeen veilig voelen, maar dat velen wel vinden dat de regels beter moeten worden gehandhaafd. Cornelisse: “De gemeente gaat daarover in gesprek met inwoners en bezoekers, maar wil ook boetes kunnen opleggen als dat noodzakelijk is." Het college zal binnenkort besluiten over handhavingsprioriteiten.

De boa's mogen identiteitscontroles uitvoeren, boetes uitschrijven en verdachten aanhouden. De twee zijn op straat ook aanspreekpunt wat betreft veiligheid en leefbaarheid. De boa’s werken nauw samen met de wijkagenten en kunnen zich desgewenst legitimeren. Ze zijn te bereiken via het Klantcontactcentrum van de gemeente Langedijk (0226-334433).

Pin It
Bekeken: 4200x
https://ee.itk.ac.id/data/