Wethouder Bert Fintelman (Wet maatschappelijke ondersteuning en Jeugdhulp) heeft in februari op verschillende plekken in Langedijk een spreekuur gehouden. In januari heeft de gemeente er taken bijgekregen op het gebied van zorg en jeugdhulp. Inwoners die vragen hebben over de veranderingen of daar met de wethouder over willen praten, kunnen terecht op het spreekuur. De laatste is woensdag 11 februari.

De nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015) zorgt ervoor dat ouderen en mensen met een beperking langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Samen met de cliënt kijkt de gemeente naar passende ondersteuning, die mensen helpt de regie over hun eigen leven te behouden. Het jaar 2015 is een overgangsjaar.

Wethouder Fintelman: "We hebben als gemeente de veranderingen zo goed mogelijk voorbereid. We zullen dit jaar nauwlettend volgen of de veranderingen goed verlopen. Ik vind het belangrijk dat inwoners daarover rechtstreeks met mij in gesprek kunnen gaan. Vragen en suggesties kunnen we tijdens de spreekuren bespreken. We starten nu met de eenmalige spreekuren op deze drie locaties. Wanneer deze spreekuren in een behoefte voorzien, zullen we ze aansluitend uitbreiden met een aantal andere locaties in de gemeente.”

De eerste twee spreekuren hebben inmiddels plaatsgevonden. De volgende is op
- woensdag 11 februari van 14.00 – 16.00 uur in WoonZorgcentrum Buiten Zorg in Zuid-Scharwoude.

Pin It
Bekeken: 3649x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/