De jeugdopleiding van AZ is één van de gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij. Deelnemers kunnen zelf goede doelen kiezen. De helft van de lotprijs gaat hier direct naartoe. Vaak wordt gekozen voor de jeugdopleiding van de favoriete Eredivisieclub.

AZ ontving woensdag tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala een schenking van ruim € 106.000, dat is € 9.000 meer dan vorig jaar. De schenking gaat onder andere naar scholing, want niet alle talenten stromen door naar het betaalde voetbal. Er worden ook activiteiten op school of in de wijk mee gehouden.

In totaal verdeelde de VriendenLoterij een recordbedrag van ruim € 3,4 miljoen onder de jeugdopleidingen van Eredivisieclubs. Feyenoord werd het meest gesteund met meer dan een miljoen. Ajax kon zich zo'n € 960.000 rijker rekenen. AZ is terug te vinden op de achtste plaats.

Sinds 1998 is ruim een half miljard euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton ontvangen jaarlijks een bijdrage.

Pin It
Bekeken: 3632x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/