Uit een grote hoeveelheid inschrijvingen zijn lokale bands en dj’s geselecteerd die de strijd aangaan om een festivalplek op het 17e Mixtream Festival te veroveren. De voorronden worden gehouden op vrijdag 21 en zaterdag 22 april in J.C. Kompleks te Heerhugowaard.  De finale van de Contest is op 20 mei in Cool en het festival vindt plaats op zondag 27 augustus in het Rosarium.

De formule van vorig jaar krijgt een vervolg: twee selectieavonden waarin de dj's en bands elkaar afwisselen. Iedere avond wordt uit beide categorieën een publiekswinnaar en een jurywinnaar gekozen. Geselecteerd zijn de bands Onkt, Bhava, Shepherds Pie, Renée Spijker, The Creek, Close 2 Fire en Poncho. Uniek dit jaar zijn twee rappers die meedoen in de band-categorie: Momson en Bug. De selectie dj's bestaat uit Kristoff, DJ RCG, Don.f, Mr. Fridge, Lago, Nomochi, Mister Ion, Dutch-D, ST?Y TR?E en Patricio. Wie wanneer optreedt zie je op facebook.com/MixtreamFestival.

De winnaars stromen door naar de finale van de Mixtream Contest op zaterdag 20 mei in Cool en krijgen een workshop social media. In de finale worden weer door zowel jury als publiek een band en een dj gekozen. Zij mogen optreden op het Mixtream Festival 2017 en krijgen ook nog een masterclass van een bekende muzikant of dj.

De voorronden op 21 en 22 april beginnen om 20.30 uur, de inloop bij het Komplex aan de Beukenlaan 1a is vanaf 20:00 uur. (foto: Mischa Nieuwboer)

Pin It
Bekeken: 3278x
https://ee.itk.ac.id/data/