Het is een dossier dat al een tijdje op het bureau van wethouder Dickhoff ligt. En het lijkt erop dat het er voorlopig ook nog niet van af komt. Eind 2013 werd bekend dat er een nieuw crematorium gebouwd ging worden in heerhugowaard. de beoogde locatie aan de aan de Krusemanlaan in Heerhugowaard werd op dat moment gebruikt door enthousiaste volkstuiners. Maar toen de wethouder beloofde een andere locatie voor de volkstuinen te vinden maakten ze vrijwillig plaats voor het crematorium.

De meeste volkstuinders verhuisden naar de locatie Oostertocht en voor de rest had de gemeente een locatie in Heerhugowaard-Zuid bij de Jan Glijnisweg op het oog. Maar tot een verhuizing is het nooit gekomen, het werd en 'hoofdpijndossier' waarbij verwijten over en weer vlogen en Dickhoff het zelfs tot de classificatie 'wethouder met slappe knieën' schopte in een tuinders vakblad. Vervolgens wilde de wethouder eigenlijk niet meer zoeken, ging er nog maar eens een brief uit, werd er tóch nog maar gekeken naar een geschikte locatieverzandde het proces in een welles-nietes situatie maar kreeg Dickhoff toch opnieuw de opdracht om een locatie te zoeken.

Inmiddels zijn we acht maanden verder en is de geboekte voortgang precies nul. Afgelopen week sprak de volkstuinvereniging opnieuw zonder resultaat met wethouder Dickhoff. De verwachting is nu dat Dickhoff op 11 mei tijdens een vergadering van de raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling de opdracht van de gemeenteraad om een locatie te vinden net als in auustus 2016 gaat teruggeven aan de raad.

De discussie concentreert zich op dit moment op een locatie aan de Molendijk (zie foto) die volgens Dickhoff door de provincie als problematisch word ervaren, maar dat wordt door de volkstuinvereniging ontkent, volgens hen valt er wel met de provincie te praten. (foto: Bing Maps)

Pin It
Bekeken: 3770x
https://ee.itk.ac.id/data/