Van 25 mei tot en met 5 juni vindt het Karavaan Festival 2017 plaats, hét podiumkunstenfestival van Noord-Holland. Karavaan verzorgt twaalf dagen lang locatietheater op bijzondere plekken vanaf het Alkmaarse festivalhart tot helemaal in Wieringerwerf. De organisatie pakt ook nog eens uit op recreatief en culinair gebied met een fiets- en wandeltocht, watersport en lekker eten & drinken.??

In bijvoorbeeld het arrangement Retourtje Schermer fiets je, op je eigen tempo en met eigen gezelschap, 18 km door het Noord-Hollands polderland. Onderweg stop je voor theater, koffie met gebak in een kunstwerk, een wijnproeverij, een bezoek aan het Poldermuseum en heerlijk eten en drinken. Het vertrek is vanaf het festivalhart op het Doelenveld. Zo verbindt Karavaan de stad Alkmaar met het ommeland.??

Verder kun je overnachten in een kunstwerk, suppen in de binnenstad en ondertussen de grachten plasticvrij maken, en met het combiticket 'In 1 dag van de oude naar de nieuwe wereld' zowel Karavaan als Kaeskoppenstad bezoeken. En kom je naar ‘Wie overleeft de grutto‘ in Schoorl, dan maak je eerst een wandeltocht door het prachtige duinlandschap.

Dineren of lunchen in combinatie met een voorstelling doe je bij het dansconcert Ten Noorden van Nergens tussen de windmolens in Wieringerwerf of in de duinen bij Huize Glory bij de voorstelling Bleekneusjes. Of je schuift aan in het pop-up restaurant van het festivalhart: Tineke kookt.

Meer weten? Ga dan naar karavaan.nl.

Pin It
Bekeken: 2463x