Het zaalvoetbal meidenteam onder 18 jaar van Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau is afgelopen weekend in Drachten “Jeugd Kampioen van Nederland” geworden bij de meisjes. De ploeg uit Heerhugowaard won met 3-0 van Drachtster Boys MO18 en bleef daarmee ongeslagen.

Gezien de ongeslagen status in de competitie was Reiger Boys wel duidelijk de favoriet. Toch startte het team van meiden van 13 tot en met 17 jaar wat gespannen en erg onrustig. Het teruggetrokken Drachtster Boys bleef zo aardig op de been. De Heerhugowaarders creëerden een aantal goede kansen, maar het bleef 0-0 tot de rust.

De tweede helft was een andere wedstrijd. Reiger Boys zette extra druk en dat bood al snel kansen. In de 30e minuut kwam de 0-1. Britt Buscher onderschepte de bal en bereikte de bij de tweede paal vrijstaande Zoyla Barendse, die prompt raak schoot. De ban was gebroken. Krap twee minuten later onderschepte Floor Spaan een uitgooi van de Drachtster keepster en verschalkte haar een-op-een.

Reiger Boys bleef goed voetballen, maar Drachtster Boys bleef taai. Uiteindelijk was het Kess Androg die met een prachtige beweging zichzelf lanceerde en Lais Boes een niet te missen kans gaf voor 3-0. De laatste acht minuten was het vooral genieten. Een prachtige lob van Zoyla Barendse zette Danique van der Werf met de bal voor de keepster maar zonder resultaat. Aan de andere zijde hoefden keepsters Tamara Luykx en Isa de Vries de hele wedstrijd slechts een enkele keer in actie te komen.

Na afloop werden de schaal en de medailles door de een afgevaardigde van de KNVB uitgereikt, die de ongeslagen status prees. Een prachtige prestatie die de hele weg terug naar huis is gevierd.

Pin It
Bekeken: 3346x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/