Vanaf woensdag komen 22.000 kinderen van ruim 220 basisscholen in Nederland twee weken lang in actie voor buitenspelen. De lotenverkoop van Jantje Beton gaat dan namelijk van start. De helft van de opbrengst wordt door de scholen besteed aan spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. De andere helft gaat naar projecten van Jantje Beton. In Alkmaar doet De Zes Wielen mee.

Buitenspelen is noodzakelijk om het kinderbrein te verrijken. Spelen en bewegen; zuurstof en positieve prikkels voor het kinderbrein! Hersenwetenschapper Erik Scherder vertelt in het TV programma Klokhuis hoe dit werkt, te zien op YouTube. Maar een op de vijf Nederlandse kinderen spelen niet of slechts een keer per week buiten. Niet gek dat 80% te weinig beweegt.

Jantje Beton probeert hier wat aan te doen en ook de deelnemende scholen. De leerlingen verkopen tot en met 31 mei loten, voor een uitnodigende speelinrichting op of vlakbij de school en ook voor de stichting, die op haar beurt projecten opzet met name waar niet goed buiten gespeeld kan worden. Het schoolplein staat in de top 3 van favoriete buitenspeelplekken.

Ga voor meer informatie naar jantjebeton.nl. (foto: Jantje Beton)

Pin It
Bekeken: 3270x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/