Op zondag 28 mei nemen vier betoverende meerminnen hun publiek in de Kooger Kerk mee op een magische reis over de toppen van de Kaukasus, door Oost-Europa, via Georgische wijngaarden, over de wijde steppen, langs warme mediterrane landen en van donker Afrika weer terug naar het noorden.

Recht uit het hart en met humor, passie en theatrale elementen vertellen de vier Rusalki (meerminnen) Frouke Flieringa, Saskia Jelsma de Russische Tatiana Kouzovkina en de Iers-Nederlandse Peppina MacRuairi, kleine verhalen over liefde, dood, verlangen, koppelende moeders, smachtende ogen, dansende paarden en vrouwengeheimen. Dit alles onder de naam 'Maid on the Shore'.

Rusalki was de afgelopen jaren te zien in vele kerken, concertzalen, theaters en kastelen in Nederland, tijdens de opening van de Hermitage in Amsterdam en op festivals als Oerol, de Achterhoek Spektakeltoer, Festival Mundial, het Midzomerfestival, en het Festival van Zeeuwsch Vlaanderen. Buitenlandse tournees leidden naar Rusland, Oekraïne, Egypte, Slowakije en Scandinavië.

Aanvang is om 15.00 uur. Kaarten à € 12 zijn te koop bij de Kooger kerk, gelegen aan de Koog 30 in Zuid-Scharwoude. Meer info op rusalkiquartet.nl.

 

Pin It
Bekeken: 2242x