Diverse politieke partijen in Langedijk maken zich zorgen om de situatie van de regiotaxi. De onrust ontstond tijdens een bijeenkomst van gemeenteraden van ’Groot Alkmaar’, eerder deze maand. Tijdens gemeenteraden van 'Groot Alkmaar' begin februari is de onrust ontstaan, zo meldt het NHD. Fracties van onder andere ChristenUnie, GroenLinks en Hart voor Langedijk/D66 hebben naar aanleiding van de onrust vragen gesteld aan het college van burgermeesters en wethouders.Volgens indiener Dirk Boonstra, zouden er meerdere zorgwekkende ontwikkelingen zijn rondom de regiotaxi.

Uit cijfers van adviesbureau Trafficon blijkt dat een rit in de regio Alkmaar 27,50 euro kost. Terwijl het landelijk gemiddelde zich tussen de twaalf en zestien euro bevindt. "Dit is twee keer zoveel" zegt Dirk Boonstra, "wij willen opheldering". Niet alleen van de hoge prijs schrok Boonstra, er werd namelijk gesuggereerd dat de provincie zich terug wil trekken uit dit vraagafhankelijke vervoer. Terwijl het reguliere openbaar vervoer al zeer beperkt is. De aanbesteding van de regiotaxi loopt per 1 januari 2016 af. "Het is maar de vraag of er voor die een nieuwe visie ontwikkeld kan worden".  Ook de 55+bus die Welzijn Wonen Plus in het verleden verzorgde zou Boonstra graag terug willen zien. Die is in het verleden namelijk wegbezuinigd. "Het zou kunnen blijken dat die bezuiniging alles behalve gelukkig is geweest."

Pin It
Bekeken: 3779x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/