In goed overleg met de fractievoorzitters van gemeente Langedijk heeft de commissaris van de Koning Johan Remkes, besloten drs. J.Th (Jan) Hoekema te benoemen tot waarnemend burgemeester. Per 20 juli treedt de 65-jarige D66'er in functie. Hij zal overigens nog dit jaar weer vervangen worden.

De huidige burgemeester drs. J.F.N. (Hans) Cornelisse treedt af op 15 juni. Gelet op de bestuurlijke toekomstverkenning van Langedijk wordt de vacature voor een vaste kroonbenoemde burgemeester voorlopig niet opengesteld. Het is beleid om een waarnemer te benoemen wanneer het op voorhand vaststaat dat de burgemeesterloze periode langer dan drie maanden gaat duren.

Van 1994 tot 2002 was Jan Hoekema lid van de Tweede Kamer voor D66. Van 2003 tot 2007 was hij werkzaam bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en van 2007 tot januari 2017 burgemeester van Wassenaar. Hoekema stapte op vanwege een vertrouwensbreuk met de gemeenteraad. Die vond dat Hoekema zich meer had moeten verzetten tegen het Rijk, toen het de Amerikaanse ambassade van Den Haag naar Wassenaar wilde verplaatsen. De gemeente moest daarbij ook nog even een miljoen euro ophoesten voor extra veiligheid, waaronder beweegbare paaltjes. Paaltjes die op bepaalde tijdstippen ervoor zouden zorgen dat omwonenden met de auto nauwelijks van of naar huis konden. Op dit moment is Hoekema waarnemend burgemeester bij gemeente Aa en Hunze.

Foto: Jan Hoekema (l) en Johan Remkes
Pin It
Bekeken: 3323x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/