Deze zomer is er weer van alles te beleven bij de BroekerVeiling in Broek op Langedijk. Op dinsdag 18 juli neemt het museum een duik in het verleden tijdens 'Doen als Toen / Gerechten van Toen'.

Overdag tussen 11.00 en 16.00 lopen er dames en heren rond in traditioneel West-Friese klederdracht en demonstreren ambachten en activiteiten van vroeger zoals kantklossen, spinnen, houtbewerken en wassen met een wasbord. Bezoekers mogen zelf een poging wagen. Van 12.00 tot 14.00 is er de proeverij met zuurkoolsoep, wentelteefjes, broeder met stroop, kapucijners met spek, griesmeelpudding (met vel!) en bessensap. Ook de visroker is van de partij.

Na de proeverij, om 14.00 uur, kunnen bezoekers hun vaardigheden met een kloet, een soort vlet, testen en vanaf 14.30 uur mag iedereen die dat aandurft deelnemen aan het NK Kloeten! Deze begint bij het terras van entrée gebouw De Toekomst. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Voor Doen als Toen / Gerechten van Toen gelden de normale entreeprijzen. Tijdens deze bijzondere dag draait het museumprogramma gewoon door.Meer informatie op broekerveiling.nl.
Pin It
Bekeken: 3492x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/