Als antwoord op schriftelijke vragen van de Alkmaarse fracties OPA, CDA en VVD, laat het college weten dat de chaos op 24 en 25 juli rond de Leeghwaterbrug met de Provincie is besproken en dat extra maatregelen genomen worden. Aanvullend zal het college formeel vragen om een betere planning, met name uitstel van het werk aan de Beatrixbrug en Kogerpolderbrug.

De provinciale verkeerscentrale wordt extra bemand en er zijn meer camera’s geplaatst. Het toezicht is specifiek gericht op de Ring Oost, Ring West en het Kooimeerplein. De centrale is in staat verkeerslichten en de informatieborden op de gehele Alkmaarse ring waar nodig te beïnvloeden.

Verder wordt extra bebording geplaatst om vrachtverkeer richting de Leeghwaterbrug eerder voor te laten sorteren, en met digitale informatieborden worden mensen al vanaf Den Helder en Amsterdam gewaarschuwd dat men beter niet via de N242 kan rijden. Ook is er nog een aanvullende breedtebeperking, waardoor breder vrachtverkeer de brug dient te mijden. En dan is er nog de plaatsing van extra advertenties in de (lokale) media, om weggebruikers op de hoogte te houden.

Ondertussen is ook duidelijk geworden dat het fietsverkeer onder de Leeghwaterbrug door wordt omgeleid over een nog aan te leggen ponton.

VVD Alkmaar was zeer kritisch over de 'voorspelbare' situatie en wilde weten in hoeverre er voorbereidingen waren getroffen. Het college stelt dat de werkzaamheden aan de brug meerdere keren zijn behandeld in het regionale afstemmingsoverleg voor werk aan de weg (Regioregie). Daarnaast is er, op initiatief van het college, drie keer overleg gevoerd in het bijzijn van portefeuillehouder Bereikbaarheid, Ondernemend Alkmaar en de projectleider van de Provincie. Ook zijn er twee brieven gestuurd aan Gedeputeerde Staten om aandacht te vragen voor de verkeerssituatie.
Pin It
Bekeken: 4320x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/