Zaterdagavond 19 augustus wordt de Gondelvaart van Koedijk gehouden. Deze alweer 54e editie wordt er weer van noord naar zuid over het Noordhollands Kanaal gevaren. Harmonie Aurora verzorgt de opwekkende ouverture die de sleepvaartuigen aankondigt.

Mensen houden van optochten. Of het nou kinderen zijn die met een fanfare meehollen, een schare gelovigen in processie of een bloemencorso, mensen zien graag een défilé aan zich voorbijtrekken. De eigenzinnige Koedijkers kwamen 54 jaar geleden met een eigen vorm: een bootoptocht in het donker.

De afvaart geschiedt bij Kanaaldijk 6, om 21.00 uur, als het begint te donkeren. Na harmonie Aurora volgt een zoete waterval, waarin snoepjes veranderen in groenten. Dan komt een echte waterval, met op de achtergrond het gebrul van leeuwen uit de Lion King en daarna klinkt het gebrul van Formule 1-motoren. Na nog veel meer schuiten sluit de Geestman traditioneel de stoet af. Tussen de 'gondels' vaart ook een gereconstrueerde damschuit mee, een West-Fries zeilend vrachtscheepje.

Naast de schepenparade is er een braderie ter hoogte van Kanaaldijk 200. Nabij de Nauertogt kunnen jonge gasten bijkomen met een glas ranja en een schminkje en ter hoogte van Kanaaldijk 165 zijn optredens van dansschool Dagmar en Nusantara. Ter hoogte van Kanaaldijk 145 staat om 19.45 en 20.45 uur een optreden gepland van vuurspuwers. En de muziekboot ligt tegenover de braderie Kanaaldijk 200. Natuurlijk kunnen feestliefhebbers ook terecht in de feesttent aan de Saskerstraat. Dj's Nilicious en Sweet Le Freak staan achter de draaitafels.

Meer informatie op gondelvaartkoedijk.nl. (foto: Henk Wilbrink)
Pin It
Bekeken: 3638x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/