Na raadsvragen over het plan van Henselmans om op het perceel Stationsweg 114 een acht-verdiepingen hoog appartementencomplex te bouwen, heeft het Langedijker college zijn bedenkingen uitgesproken.

Het immense pand met 60 appartementen en voor elk wat wils, zou het uitzicht vanuit het Oosterdelgebied verpesten. De VVD stelde de raadsvragen en daaruit bleek dat het college ook zorgen heeft om de hoogte, omvang en uitstraling van het plan. In de krant is te lezen dat zij deze zorgen inmiddels telefonisch hebben geuit aan de betrokken Heerhugowaardse wethouder, maar ook aan de provincie.

Inwoners en vooral woningzoekenden uit Heerhugowaard zijn overigens zeer enthousiast over het plan. Het gebouw biedt woonmogelijkheid voor starters, singles en senioren, en krijgt commerciële ruimten op de begane grond.

Het Langedijker college is nu van plan een onderzoeksbureau in de hand te nemen, zo meldt het NHD. Zij zullen opdracht krijgen op het effect van de hoogbouw en of het effect aanvaardbaar zal zijn.
Pin It
Bekeken: 4448x
https://ee.itk.ac.id/data/