In juli en augustus is het Coolplein het decor voor Klassiek op het Plein: vijf gratis klassieke openluchtconcerten door jonge talenten uit de hele wereld. Het vierde concert is op zaterdag 19 augustus en bestaat uit een duet van violiste Louise Wher en pianiste Somi Kim, en een optreden van het Callisto Trio.

De Duitse Louise Wehr (geb. 1996) begon op haar derde al met de viool. In 2010 begon ze aan het Institute for Early Musical Development voor zeer begaafde kinderen aan het Conservatorium in Hannover. Als solist en kamermusicus won ze diverse prijzen en ze treedt ook op met orkesten. Louise speelt op een Matteo Gofriller uit 1723, dankzij een geldprijs van het Duitse muziekinstrumentenfonds.

De Zuid-Koreaanse Somi Kim begon op haar achtste met piano spelen en verhuisde in 1997 naar Nieuw-Zeeland, waar ze in 2013 haar Master of Music with First Class Honours behaalde. Somi is een ervaren begeleider en veel gevraagde kamermusicus en begeleider bij zang. Momenteel volgt Somi de Master of Arts in Piano Accompaniment.

Wehr en Kim spelen Divertimento van Igor Stravinsky, naar Le baiser de la fée.

Het Callisto Trio bestaat uit pianiste Katelyn Vahala (VS), violiste Geneva Lewis (Nieuw-Zeeland) en celliste Annie Jacobs-Perkins (VS). Het drietal won in 2016 een medaille bij de Senior Division van de Fischoff National Chamber Competition als jongste ensemble ooit. Ze spelen graag recent repertoire, en spelen deze keer Paul Schoenfield's Café Music en Brahms'  Pianotrio nr. 2 in C, opus 87.

Het pleinconcert duurt van 16:00 uur tot 17:15 uur en is vrij toegankelijk.
Bij slecht weer wordt in de Rodi Media zaal van Cool gespeeld.
Pin It
Bekeken: 2127x