In het tweede weekend van september is volop te genieten van al het moois dat Langedijk te bieden heeft: water, cultuur en pure producten uit de streek.

Zaterdag 9 september is het Open Monumentendag en openen de meeste monumenten in Langedijk tussen 11.00 en 16.00 uur hun deuren. Neem een kijkje in de Witte Kerk in Sint Pancras of Het Behouden Huis in Oudkarspel, of beklim de toren van de Allemanskerk in Oudkarspel (14.00 - 16.00 uur). Bij ieder monument wordt een sticker uitgedeeld en wie er drie verzamelt, kan een pakket met streekproducten halen op de Streekmarkt bij Wijndomein De Koen.

Die zaterdag is er ook vanaf elk hele uur een gratis vaartocht vanaf De Koen naar de NH Kerk in Broek op Langedijk, waar gidsen van Stichting Toeristische Promotie Langedijk de kerk laten zien en een wandeling houden door de Dorpsstraat naar de Museale Schuitenhelling. Hier worden demonstraties gehouden, waarna er door de BroekerVeiling wordt teruggevaren wordt naar De Koen.

Op zondag 10 september is er de vaartocht 'Van Sluis tot Sluis' met een vrachtschip en verder zijn er vele schuiten die langs de mooiste plekjes varen. Er zijn vele op- en uitstapplaatsen waar deze bootjes eens per kwartier vertrekken. Ook deze dag is er Streekmarkt bij De Koen.

Kijk voor alle informatie op toerismelangedijk.nl.

Voorafgaand aan het topweekend is er in de bibliotheek op donderdag 7 september een lezing over de ontwikkeling van Rodi, onder de titel ‘Nieuws vergaren en verspreiden’. De lezing begint om 20.00 uur en wordt gegeven door Donald Esser. Kijk voor meer op bibliotheeklangedijk.nl.
Pin It
Bekeken: 3172x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/