De line-up van Coolpleinfestival 2017 begint vorm te krijgen. RONDÉ, bekend van onder andere de single Run, is één van de hoofdacts. Het festival, waarop bijna alle amateurverenigingen van Heerhugowaard zich op en om het plein zullen presenteren, vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 september.

Met Run zette de vijfkoppige band RONDÉ zich in 2014 op de kaart. De single werd een 3FM Megahit en de band werd uitgeroepen tot Serious Talent. Ook de opvolger We Are One was een succes. De band toerde daarna langs grote festivals als Lowlands, Concert At Sea en Mysteryland. In januari kwam hun debuutalbum RONDÉ uit waarvan onlangs de tweede single City Lights werd uitgebracht.

Naast RONDÉ staan er diverse lokale en regionale bands en singer-songwriters op het podium zoals VanGotLos, Cirque de Juliette en The Dutch Strolling Bones. Ook zijn er theaterpreviews te zien, zoals van Skotwal, Esther Groenenberg en The Cosmic Carnival met de meesterwerken van Fleetwood Mac. Bovendien zijn er tijdens het Coolpleinfestival diverse activiteiten voor kinderen, mogelijk gemaakt door Rabobank Alkmaar e.o., zoals een escaperoom, straattheater en workshops.

Muziekverenigingen, ensembles, dansgroepen, kunstenaars en andere amateurverenigingen tonen zich met uiteenlopende optredens en presentaties. Voor de meest opmerkelijke podiumprestatie is er de Univé Waarderingsprijs.

Het Coolpleinfestival is een initiatief van Stichting CAM en Cool en diverse andere lokale partijen. Het volledige programma is te vinden op coolpleinfestival.nl. (foto: Richard Rood)
Pin It
Bekeken: 3451x
https://ee.itk.ac.id/data/