Recreatieschap Geestmerambacht leent 1,5 miljoen euro aan uitvaartcentrum Dunweg uit Hoofddorp voor natuurbegraafplaats Geestmerloo. Dat blijkt uit een rechterlijke uitspraak. Leefbaar Alkmaar stemde als enige Alkmaarse fractie tegen project, omdat het liever met andere partners in zee ging voor gebiedsontwikkeling. LA stelt haar college nu schriftelijke vragen.

Leefbaar Alkmaar is verbaasd over de lening en meent dat de raad op de hoogte gesteld had moeten worden van de aanvraag. De fractie vreest een flop en een financiële strop voor Alkmaar. Natuurbegrafenissen blijken dikwijls weinig populair. IJsselhof in Gouda zou in twee jaar tijd zelfs slechts zeven hebben gehad.

LA wil weten of wethouders Pieter Dijkman en Jan Nagengast bestuursleden zijn van het recreatieschap en betrokken waren bij het besluit om Dunweg 1,5 miljoen te lenen. Ook wil LA weten of het recreatieschap en het college al vroegtijdig wisten dat de ondernemer met de aanvraag zou komen, en waarom het de lening nodig heeft.
Pin It
Bekeken: 3629x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/