Het college van gemeente Langedijk heeft de gemeenteraad de Programmabegroting 2018 aangeboden. In de begroting is ruimte voor nieuw beleid voor de komende jaren.

Wethouder Financiën, Jasper Nieuwenhuizen: “Er is in de eerste jaren van deze collegeperiode hard gewerkt om noodzakelijke bezuinigingen te realiseren. In het laatste jaar van deze collegeperiode zijn we erin geslaagd om na een periode van bezuinigingen toe te komen aan nieuwe ontwikkelingen".

Het saldo van het huishoudboekje voor de jaren 2018 tot en met 2021 laat een rooskleurig financieel beeld zien. Nieuwenhuizen: “In 2018 houden we in totaal € 2,5 miljoen over, resulterend in 2021 in een saldo van € 1,3 miljoen.  Het college wil blijvend geld inzetten om de Langedijker samenleving te versterken.

Zij denken aan uitbreiding van het evenementenbeleid, een nieuwe Sportnota en de inzet van buurtbemiddeling. Maar ook met het blijvend inzetten van buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en het verbeteren van het kwaliteitsniveau van de openbare ruimte. Ook wordt voorgesteld het Mantelzorgcompliment uit te breiden. Verder investeren in projecten die het waterrijke karakter van Langedijk verder versterken.”

Naast het verbeteren van de financiële situatie wordt in deze begroting ook gekeken naar de gemeente als aantrekkelijke partner voor inwoners. Nieuwenhuizen: “We nemen kosten op voor de versterking van het ambtenarenapparaat, met name in kwalitatieve zin.”
Pin It
Bekeken: 2889x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/