Schrijfster Afra Beemsterboer is autodidact. Ze heeft inmiddels 11 boeken en 7 korte verhalen op haar naam staan. Volgens Afra is schrijven zwoegen, maar ze maakt het zichzelf dan ook niet gemakkelijk in haar streven een verhaal een kop en een staart te geven en de losse eindjes weg te knopen. Dat mag klinken als stugge volharding, maar het is in feite liefde voor het schrijven.

De verwondering over hoe een leven zonder richting helemaal terecht kan komen, maakt ze voelbaar. Ze stelt een voorbeeld van hoe kracht en positiviteit ervoor kunnen zorgen dat je het dwaalspoor van je voorgeschiedenis afschudt. Misleidende herinneringen hebben Afra gebracht waar ze nu is. Het blijkt een enorme inspiratiebron te zijn, maar er is moed voor nodig om jezelf die spiegel voor te houden.

In deze vertelling vertelt Afra haar eigen verhaal, dat al een paar jaar geleden is verwerkt in het deels autobiografische Verdwaalde Zwaluw, waaruit ze zal citeren. Tijdens haar optreden zet ze kwetsbaarheid tegenover moed, verwarring tegenover opheldering, verstarring tegenover groei. Net als in haar boeken, worden in deze vertelling ook de losse eindjes weg geknoopt.

Op woensdag 8 november 2017 om 20.00 uur zal Afra Beemsterboer haar vertelling houden in Bibliotheek Heerhugowaard, Parelhof 1A, 1703 EZ Heerhugowaard.
Pin It
Bekeken: 2398x
https://ee.itk.ac.id/data/