Zondag 19 november is er een nieuwe editie van Zing ‘es in Cool, waarbij anderstalige inwoners van Heerhugowaard en omstreken al zingend kennismaken met de Nederlandse taal. Ook Nederlands sprekende mensen zijn welkom om mee te zingen.

Tijdens Zing ‘es worden klassiekers zoals 'Tulpen uit Amsterdam' en 'Suzanne' gezongen maar er is ook ruimte voor verzoekjes en als er veel kinderen zijn wordt ook aan hen gedacht. Pianist en zangeres Nadeche Laumen heeft de leiding. Zij heeft een master popmuziek en deed onder andere mee aan X-factor.

Onderzoek wijst uit dat muziek een goed hulpmiddel is bij taalles, en dat kunst en cultuur verbindt. Zing ‘es draait daarnaast om gezelligheid en ontmoetingen. Het idee ontstond bij een vermaard poppodium in Brussel. De Amsterdamse versie in Paradiso is inmiddels een groot succes. Maandelijks komen vooral bewoners van asielzoekerscentra, maar ook expats.

Zing 'es begint om 14:30 uur en toegang is gratis. Iedereen is welkom, wél wordt naar een 60-40 verdeling tussen Nederlands-lerenden en Nederlands-sprekenden gestreefd. Cool zorgt voor de liedteksten, muzikale begeleiding en een kopje koffie of thee.

Reserveren is noodzakelijk want er is beperkt plaats. Dit kan via coolkunstencultuur.nl en bij de servicebalie. (foto: Richard Rood)

 
Pin It
Bekeken: 2534x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/