Stichting Behoud Cultureel Erfgoed Noord-Holland Noord stelt 25.000 euro beschikbaar voor de hoognodige renovatie van cultureel centrum De Groene Zwaan in De Rijp. De donatie is uitzonderlijk; normaal helpt de stichting uit Oudkarspel alleen bij gebrek aan overheidssubsidie.

De Groene Zwaan in de voormalige Lutherse kerk van De Rijp wordt wel 'het Paradiso van de polder' genoemd, maar de drie monumentale panden zijn heel hard aan restauratie toe. De kosten zijn geraamd op maar liefst 407.000.

De panden vormen een unieke combinatie van kerk, pastorie en consistorie uit de 18e eeuw. “Daarvan zijn er nog weinig overgebleven”, zegt Wouter Eecen van Behoud Cultureel Erfgoed NHN. “Het zou zonde zijn als het verloren gaat.”

De erfgoedstichting uit Oudkarspel richt zich op de instandhouding en bescherming van cultureel erfgoed in dorpen en steden binnen de provincie, vooral in het noordelijke deel. Daarbij gaat het om panden die van wezenlijk belang zijn voor het behoud van kenmerkende dorps- en stadsgezichten, maar die niet in aanmerking komen voor financiële bijdragen van Rijksoverheid of gemeente.

Voor rijksmonument De Groen Zwaan is in dit geval dus een uitzondering gemaakt. Meer op erfgoedoudkarspel.nl.

Fotobron: Voordekunst, die een crowdfundactie voert voor de Groene Zwaan.
Pin It
Bekeken: 1890x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/