Donderdagmiddag werd op het gemeentehuis van Langedijk de samenwerking tussen Halte Werk en GenderTalent bekrachtigd door het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst.

De overeenkomst werd ondertekend door bestuurslid Elly Konijn van Halte Werk en directeur Bregtje Visser van GenderTalent. Halte Werk is de sociale dienst van de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk en voert voert de Participatiewet, schuldhulpverlening en aanverwante regelingen uit voor de HAL-gemeenten. GenderTalent is gespecialiseerd in het helpen van transgender mensen naar werk.

De coaches van GenderTalent zijn of zelf trans persoon, of hebben zeer veel ervaring in het werken met genderdiversiteit waardoor er veel waardevolle kennis aanwezig is over deze specifieke doelgroep.

De acceptatie van trans personen wordt wel steeds beter maar toch ondervindt een groot deel van deze mensen belemmeringen in het vinden en behouden van werk.

Trans personen ervaren vaak angst en onzekerheid tijdens het solliciteren, of hebben het gevoel zichzelf niet te kunnen zijn op het werk. Anderzijds is er ook vaak sprake van onwetendheid of onbegrip bij (potentiële) werkgevers, of zelfs discriminatie.
Pin It
Bekeken: 2631x
https://ee.itk.ac.id/data/