Zodra de nieuwe gemeenteraad van Heerhugowaard zitting neemt, worden een aantal regelingen aangepast. Zo gaat het aantal vergaderingen terug van vier naar drie en ze verschuiven naar de dinsdag. De raadsvergadering wordt verplaatst van de laatste dinsdag naar de eerste van de maand. Dit meldt het NHD.

Ook wordt gaat het aantal raadscommissies omlaag. De commissies Maatschappelijke Ontwikkeling, Stadsontwikkeling en Middelen & Stadsbeheer worden samengevoegd tot commissies Stad & Ruimte en Mens & Samenleving.

Grotere twistpunten bleken weinig ingrijpende voorstellen rond het presidium en fractieleden die voor zichzelf beginnen. Over deze twee onderwerpen werd in de raadsvergadering krap een uur gediscussieerd.

Het presidium betreft overleg tussen de burgemeester en de fractievoorzitters. Als men een agendapunt van de lijst wil halen heeft ieder hier één stem over. Een aantal fracties wil echter stemmen naar partijgrootte. Na veel weerstand, "Dan kan de oppositie wel thuisblijven!", is het voorstel weer ingetrokken.

Wel is aangenomen om de vorming van splinterfracties door afsplitsing te beperken.
Pin It
Bekeken: 2553x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/