De Nieuwjaarsduik is inmiddels uitgegroeid tot een ware Hollandse traditie. In Scheveningen wordt jaarlijks met maar liefst 10.000 deelnemers de grootste Nieuwjaarsduik van Nederland georganiseerd. Maar ook in regio Alkmaar worden ook Nieuwjaarsduiken georganiseerd. Je kunt terecht in De Woude, het Meer van Luna in Heerhugowaard en in Bergen aan Zee.

Op de drie locaties in de regio is het startsein om 14:00 uur. In De Woude kun je terecht bij Restaurant 't Kombof, voorafgaand aan de duik in de Markervaart. Daarna wacht een heerlijk warm bad op het terras met champagne en oliebollen. Henkie CD verzorgt de muziek.

Bij het Strand van Luna gaan de deuren van Palm Beach om 13:30 uur open en zijn mannen- en vrouwenkleedkamers beschikbaar. Deelnemers krijgen een polsbandje waarmee ze na de koude dip een kop warme erwtensoep kunnen halen.

Gemeente Heerhugowaard begrenst het aantal deelnemers, dus wees op tijd. Daarnaast mogen toeschouwers pas na de duik bij Palm Beach naar binnen, waar dan de grote zaal open is. Wethouder Leo Dickhof zal tijdens het gezellig samenzijn nog even een nieuwjaarswoordje doen en de gebruikelijke prijzen uitreiken.

Bij Strandpaviljoen Evi op het Bergense strand start om 13:45 uur uur een warming up en na de duik wacht een heerlijke hete kop erwtensoep. Ook hier wordt aangeraden om op tijd een startbewijs (muts) te bemachtigen. Voor wie alleen komt kijken is een glaasje champagne verkrijgbaar.

De Reddingsbrigade raadt aan om alleen een Nieuwjaarsduik te doen als je daar fit genoeg bent en om niet op eigen houtje ergens het water in te springen. Doe een goede warming up en blijf zo lang mogelijk warm gekleed. Tijdens de duik helpt een duikpak of vaseline tegen snelle afkoeling. Hou kinderen in de gaten, zodat ze niet onder de voet gelopen worden. Tot slot wordt aangeraden na de duik zo snel mogelijk weer op te warmen. (foto: Facebook 't Kombof)
Pin It
Bekeken: 3123x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/