Na in begin april als stadsfotograaf te zijn aangesteld, publiceerde gemeente Heerhugowaard donderdag via Facebook één van de foto's die Niels Brokaar maakte voor zijn aanmelding voor de functie. Te zien is de spoorbrug over het kanaal bij de N242, terwijl er net een stoptrein overheen rijdt.

"De spoorbrug is één van de foto’s die ik speciaal naar aanleiding van de oproep voor stadsfotograaf heb ingestuurd", wijdt de 53-jarige Brokaar uit. "Wetende hoe het plaatje er uit zou moeten gaan zien, sprong ik op een koude en windstille avond op de fiets richting deze iconische ‘Poort van Heerhugowaard’. Eenmaal ter plekke moest ik nog even soepel over een hek klimmen om vanaf een steiger de juiste compositie te bepalen. Gebruik makend van een statief was het nu alleen nog maar wachten op een passerende trein en het juiste moment dat ik de lens 8 seconden moest open zetten."

Voor de liefhebbers nog even de technische info: ISO 200,  sluitertijd 8.00 sec, diafragma f/3.2 en brandpuntsafstand 16 mm.
Pin It
Bekeken: 2148x
https://ee.itk.ac.id/data/