Bij veel militaire oorlogsgraven in Nederland wordt op kerstavond een lichtjes-ceremonie georganiseerd. Vorig jaar gebeurde dit in 180 plaatsen. De traditie is uit Finland komen overwaaien en werd voor het eerst gehouden op een Canadese begraafplaats in het Overijsselse dorp Holten. Maandag 24 december wordt de lichtjes-ceremonie op het kerkhof in Veenhuizen georganiseerd.

Om 16:30 uur verzamelen genodigden en belangstellenden bij dorpshuis Het Zwaantje waar koffie en thee klaarstaat. Om 17:00 uur loopt het gezelschap onder begeleiding van twee oude legervoertuigen naar de begraafplaats. Kinderen van de St. Josephschool lopen mee met brandende stormlantaarns.

De ceremonie op de begraafplaats start om 17:10 uur. Bij graven van drie omgekomen vliegeniers worden lichtjes ontstoken, stormlantaarns neergezet en een krans gelegd. Ook worden er korte toespraken gehouden, de kinderen zingen 'Stille Nacht' en een trompettist speelt 'Taptoe'. In het dorpshuis vindt de afsluiting plaats met koffie, thee, chocolademelk en kerststol.

Mensen die de ceremonie bij willen wonen zijn van harte welkom. Voor meer informatie, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1975x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/