De Langedijker raad stemde dinsdagavond in om de volgende stap richting het altaar te zetten: het opstarten van de Arhi-procedure. Wet Arhi regelt het proces naar een gemeentelijke herindeling. Tegelijkertijd stemde de Heerhugowaardse gemeenteraad in met opstart van de fusie.

Termen als 'Full swing' en 'inwoners moeten aan de knoppen zitten' zijn al eerder gevallen tijdens gemeentelijke vergaderingen, dit keer werden ze in de context van de fusie met Heerhugowaard gebruikt. Dat inwoners en bedrijven nauw betrokken moeten worden bij het fusieproces stond als een paal boven water. Een communicatiestrategie moet dan ook deel gaan uitmaken van het herindelingsontwerp, dat het college straks met huwelijkspartner Heerhugowaard zal gaan opstellen.

Andere belangrijke ijkpunten bij dit ontwerp zijn draagvlak, bestuurskracht, interne samenhang en en regionale samenhang. Fusiewethouder Jasper Nieuwenhuizen gaat aan de slag met het opstellen van het plan en streeft er naar op 26 maart dit voor te kunnen leggen aan de raad.

In 2019 moet een herindelingsontwerp voor de Provincie en het Rijk worden gemaakt, dat dan in april dat jaar aan de Provincie wordt voorgelegd. Van daar gaat een advies rond de zomer van 2020 naar het Rijk. De rijksprocedure duurt tot november 2021. Op 24 november 2021 zijn er verkiezingen in Langedijk en Heerhugowaard voor een gezamenlijk bestuur.
Pin It
Bekeken: 2267x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/