Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft ruim 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor TechValley, een project van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en tientallen machinebouw-bedrijven in Holland boven Amsterdam. Onder andere JASA Packaging Solutions BV in Alkmaar en Total Productivity BV in Broek op Langedijk zijn verbonden, maar ook Hogeschool Inholland Alkmaar.

TechValley is ontstaan op initiatief van ruim 35 machinebouwers (het TechnoSpitsen netwerk), Koninklijke Metaalunie en FME.  Met elkaar werken ze aan onderzoek en innovatie en hebben Ontwikkelingsbedrijf NHN gevraagd ondersteuning te leveren bij het bevorderen van innovatie, om zo hun stevige concurrentiepositie toekomstbestendig te maken en vers talent aan te trekken.

Thijs Pennink, directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN, “Als Ontwikkelingsbedrijf zetten we stevig in op de versterking van de innovatiekracht van regionale MKB bedrijven. Bijna 80 procent van de banen komen uit het MKB en is daarmee de motor van de regionale economie. Dat de regio ook prachtige machinebouw-bedrijven in huis heeft is vaak nog onbekend. Met TechValley gaan we daar zeker verandering in brengen. De verkregen Europese subsidie geeft aan dat het potentieel van de regio wordt herkend en erkend.”

Binnen TechValley staan elf concrete, baanbrekende innovatieprojecten centraal die allen te maken hebben met data, robotica & vision, predictive maintenance en slimme verdienmodellen. In innovatieteams wordt door bedrijven, lectoren, docenten en studenten samengewerkt en geëxperimenteerd met nieuwe technologieën en toepassingen. De nieuwe inzichten worden vervolgens verwerkt in de lesstof van Inholland.

Tjeerd van der Ploeg, Lectoraat Big Data Inholland, "Studenten van de technische opleidingen kunnen binnen de innovatieprojecten kennismaken met Big Data technieken, die bij de deelnemende maakbedrijven ingezet worden om het faalgedrag van hun machines te kunnen voorspellen."

Meer informatie is te vinden op nhn.nl/project/techvalley.
Pin It
Bekeken: 3517x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/