GroenLinks Heerhugowaard bestaat komend jaar 20 jaar en dat mag gevierd worden. Onder het motto #wijhouden(van)eenfeestje wordt zaterdag 11 januari in Jongerencentrum Komplex het grootste politieke feest georganiseerd dat Heerhugowaard ooit gezien heeft. Met het gratis feest wil de partij ook de democratie vieren en uitdragen dat politiek geen saaie hobby voor oudere mensen in grijs pak is, maar voor iedereen.

GroenLinks is al 20 jaar een progressief linkse partij en is vertegenwoordigd in op alle politieke niveaus, van lokaal tot het Europees Parlement. Sinds het begin wordt al ingezet op duurzaamheid, kansen eerlijk delen en een open vrijheidslievende houding met een voorkeur voor diversiteit. Met vallen en opstaan is GL een partij een vaste waarde geworden in Waardse raad en heeft vele zaken aan de kaak gesteld en kunnen veranderen. Op dit moment heeft de fractie twee zetels.

Afdelingsvoorzitter en campagneleider Roy Korbijn: "Wij zijn een partij voor verandering, we doen lokaal waar we landelijk goed in zijn. Wij willen verandering, groeien naar een gemeente waarin niet alleen gepraat wordt over inwoners en geld, maar waar we ook daadwerkelijk aan de slag gaan. Verandering naar een samenleving waar we mensen die moeilijker mee kunnen komen extra helpen in plaats van het steeds moeilijker maken. GroenLinks is de meetlat voor sociaal en groen Heerhugowaard en heeft in 20 jaar bestaan veel kunnen realiseren daar zijn we trots op maar onze strijd gaat door!"

Tijdens het feest kan op ontspannen wijze kennis worden gemaakt met de idealen en de plannen van GL Heerhugowaard, maar het hoofddoel is het samenbrengen van mensen. Er is immers meer dat ons verbindt dan dat ons verdeelt, vindt de partij.

Er zijn optredens van 3 Point Landing, Popkoor Different, en cabaretier en GL-politicus Roy Vlieland. 3 Point Landing is een alternatieve rockband uit Alkmaar en winnaar van de Grote Prijs. De driekoppige band zet een breed geluid neer met teksten over uit het leven gegrepen thema’s, vaak geïnspireerd door Muse, Lana Del Rey en Imagine Dragons. Het Langedijker popkoor Different heeft een eigen geluid en maakt arrangementen altijd nét even anders. Vlieland doet aan cabaret en stand-up comedy, en is GL-bestuurslid in Heemskerk.

Fractievoorzitter Christiaan Kwint: "Het is geweldig om te zien hoe wij in 20 jaar tijd zijn gegroeid, we begonnen ooit bij Kompleks met een klein groepje om GroenLinks te halen naar Heerhugowaard en na vallen en opstaan, een wethouder te hebben geleverd en nieuw jong bloed in de fractie en het bestuur aantrokken, vieren we nu onze 20ste verjaardag. Ik ben heel trots op iedere GroenLinkser die actief is en zijn of haar steentje bijdraagt."
Pin It
Bekeken: 1885x