Een opvallende stap van Bert Blase, waarnemend burgemeester van Heerhugowaard: niet in het geheim, zoals gebruikelijk is, maar in alle openheid solliciteert hij naar de post van burgervader van Den Haag. Mocht de 60-jarige Blase gekozen worden, dan moet Heerhugowaard per 1 juli op zoek naar een nieuwe waarnemer.

Na het vertrek van burgemeester Pauline Krikke, is Johan Remkes tot 1 juli waarnemer in Den Haag. Het is gebruikelijk dat de zoektocht naar een nieuwe burgemeester achter de schermen gebeurt. Inwoners horen dan pas aan het einde van de procedure wie door de raad wordt voorgedragen. Blase wil daar verandering in brengen. "Het past wel bij wie ik ben en bij de bestuursstijl die ik voorsta. Ik vind dat de inwoners van Den Haag er recht op hebben om te weten wie er belangstelling heeft om burgemeester van hun stad te worden."

"Ik wil op de eerste plaats burgemeester worden", zegt Blase. "Tegelijkertijd vind ik ook dat er meer transparantie kan zijn, en wil ik ook laten zien dat dat mogelijk is. Op die manier hoop ik ook bij te dragen aan het vertrouwen tussen samenleving en bestuur."

Blase zou tot 2022 als waarnemer blijven in Heerhugowaard, tot de fusie met buurgemeente Langedijk. "De kans dat ik blijf is natuurlijk nog steeds reëel, want er zullen vast nog andere geschikte kandidaten solliciteren. Maar als ik het niet word, blijf ik me met evenveel plezier inspannen voor Heerhugowaard." Volgens Blase zijn deze ambities geen ondermijning van zijn gezag in Heerhugowaard: "Mensen die ik het vertel, vinden het wel stoer en leuk. En dat ik daar eerlijk over ben vinden ze ook positief."

Voor Blase het nieuws wereldkundig maakte heeft hij het Waardse college en de fractievoorzitters op de hoogte gebracht. "Ga er maar voor, zeiden ze, maar eigenlijk hebben we liever dat je blijft. Dat is een mooi compliment."
Pin It
Bekeken: 2464x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/