GroenLinks Langedijk stelt het college van B&W raadsvragen over het woningbouwproject Dr. Wilminkhof in Noord-Scharwoude. Woonstichting Langedijk zou zestien appartementen gaan verhuren maar trok zich terug, waarna ze met toestemming van de gemeente in de sociale verkoop gingen. Toen toch nog een verhuurder gevonden, was het volgens wethouder Ad Jongenelen al te laat.

Oorspronkelijk bestond het project uit zestien twee-onder-een-kap woningen en 24 appartementen, waarvan acht koop en zestien voor sociale verhuur. Vanwege het afzwaaien van de woonstichting veranderde het college eind 2019 de huurwoningen in sociale koopwoningen van hooguit 191.000 euro (prijspeil 2019). De ingeschreven kopers kregen echter op 24 januari een brief van Bouw Combinatie Langedijk waarin stond dat de appartementen alsnog verhuurd zouden gaan worden.

Maar omdat wethouder Jongenelen hier niet akkoord mee ging, stuurde BCL op 14 februari een brief waarin stond dat het tóch koop wordt. Maar ineens zit de prijs ruim boven het prijspeil van vorig jaar: 199.400 euro exclusief keuken. En een parkeerplaats kost 12.900 euro. Opnieuw inschrijven kan tot en met 9 maart 17:00 uur.

GroenLinks vindt de nieuwe vraagprijs "niet acceptabel" en vraagt wat het college daarvan vindt. Bovendien wil het weten of BCL zomaar van sociale verkoop naar sociale verhuur kon schakelen en of hierover contact was geweest met de gemeente.
Pin It
Bekeken: 4925x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/