Het liep zoals voorspeld en zoals verwacht. In Heerhugowaard was de raad er binnen een paar minuten unaniem uit en kon er geproost en gefeliciteerd worden. In Langedijk werd er wat langer over gedaan voor ook daar uiteindelijk het voorstel voor een bestuurlijke fusie met de buurgemeente, inclusief Sint Pancras en Koedijk, met een ruime meerderheid van de stemmen werd aangenomen. De naam van de nieuwe gemeente wordt Dijk&Waard.

Het waren de fracties van CDA en Leefbaar Langedijk die zich, net als tijdens de eerdere Forumvergadering, niet in de plannen konden vinden. Beide partijen spraken zich uit over de bestuurlijke kwaliteit van de plannen en het gebrek aan democratische invloed. GroenLinks deed nog een poging om via een motie het opgedeelde Koedijk naar Alkmaar te laten 'afvloeien', maar kreeg daar de handen niet voor op elkaar.

De uiteindelijke Langedijker stemming liet zich raden: 16 stemmen voor de bestuurlijke, ongedeelde fusie en 5 stemmen tegen.
Pin It
Bekeken: 2713x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/