De HOP wil dat de gevolgen voor Heerhugowaarders van de corona-uitbraak en de bijkomende maatregelen in kaart worden gebracht en dat het gemeentebestuur kijkt op welke wijze lokale ondernemers, zzp'ers en maatschappelijke instellingen de komende periode kunnen worden ondersteund.

"We moeten nu met zijn allen figuurlijk de handen ineen slaan om Heerhugowaard door deze crisissituatie heen te loodsen", zegt fractievoorzitter René Schoemaker. "Dat betekent dat we als gemeentebestuur ervoor moeten zorgen dat onze ondernemers, zzp'ers en inwoners hier heelhuids doorheen komen. Zowel in lichamelijke als financiële gezondheid."

De HOP denkt onder meer aan financiële verlichting, bijvoorbeeld door het verlenen van betalingsuitstel van lokale belastingen en - in overleg met scholen en instellingen - hulp met kinderopvang voor mensen die werken in essentiële sectoren, zoals de zorg en (nood)hulpdiensten.

Ook in de Alkmaarse politiek is er een oproep om lokale ondernemers en cultuur- en sportorganisaties financieel te ontzien.
Pin It
Bekeken: 2046x