De Rijksoverheid komt ondernemers op diverse manieren tegemoet om de pijn die wordt geleden door het coronavirus en genomen maatregelen te verzachten, maar de VVD wil van het Heerhugowaardse college graag extra steun voor ondernemers, verenigingen en andere organisaties. "We zien hier vooral mogelijkheden met betrekking tot de gemeentelijke belastingen, zoals OZB, Reclame- en Toerismebelasting en huren van terrasruimte."

VVD-raadslid Veronique Wanst: "Het zou helpen als ondernemers vanuit de gemeente (renteloze) uitstel krijgen van betaling van deze belastingen en heffingen. In dezelfde lijn krijgen ondernemers bij de Belastingdienst uitstel van btw en andere belastingen. Verder is deeltijd-WW mogelijk". De fractie oppert om bij betalingsproblemen deels of wellicht geheel kwijtschelding te bieden, en vraagt om bij wanbetaling geen boetes op te leggen of hier ieder geval "zeer terughoudend" mee te zijn.

De VVD vraagt het college of het zelf mogelijkheden ziet om ondernemers te ontzorgen en of het bereid is met ondernemers en verenigingen te onderzoeken hoe financiƫle gevolgen op de langere termijn te helpen verzachten.
Pin It
Bekeken: 2121x