Net als in Heerhugowaard gebruikt de gemeente Langedijk de app Pexip voor het digitale vergaderen en net als in Heerhugowaard leidde ook de eerste digitale vergadering in Langedijk tot digitale chaos. De vergadering werd via Twitter trots aangekondigd en zou om 20:00 uur beginnen. Van meet het aan ging het echter mis en om 20:45 uur was er nog steeds niet vergaderd en werd de verbinding verbroken.

"Ja, het gaat nog wel gebeuren, we gaat het om 21:15 opnieuw proberen meldt Floris de Boer (HvL/D66) wanneer we hem maar even bellen. Hij was eerder al op de fiets gesprongen om naar De Binding te komen omdat het niet lukte om vanuit huis een verbinding te leggen. Want ook toen hij eenmaal ter plaatse was kon de vergadering nog niet beginnen. Regelmatig klapte de verbinding er uit, terwijl de kijkers de communicatie met wat mogelijk een helpdesk was, glashelder konden volgen.

"Ik denk dat ik deze vergadering moet verwijderen en een nieuwe moet starten. Ik start nu een nieuwe vergadering!", zo was onder andere te horen. De verschillende raadsleden waren, soms voorzien van de foute naam, afwisselend wel of niet te zien en wel of niet te horen. "Er kijkt nooit een hond naar de uitzending en nu al 94 mensen", kregen de kijkers ook als informatie mee. Mogelijk waren die 94 kijkers geboeid door de nagelbijterij en het neuspulken van mensen die zich duidelijk onbespied waanden.

Rond 21:30 uur lukte het dan toch en kunnen een aantal onderwerpen worden afgehandeld. Het Twitteraccount van de Langedijker gemeenteraad vatte het goed samen: "Na een te lang en knullig intermezzo toch gewonnen van de techniek en de vergadering tot een goed einde gebracht."
Pin It
Bekeken: 828x