Donderdag was het alweer de elfde dag zonder meldingen van ziekenhuisopnames vanuit de regio vanwege het coronavirus. Daarmee blijft het aantal patiënten dat opgenomen is (geweest) op 52 voor Alkmaar, 26 voor Heerhugowaard, 16 voor Langedijk en Bergen, en 9 voor Heiloo. Het aantal meldingen van besmetting bleef in de regio met 483 gelijk. In Heiloo testte iemand positief, maar door een correctie vanuit Alkmaar bleef het aantal (ex-) patiënten in de regio gelijk op 483.

Het RIVM deed op nationaal niveau relatief weinig meldingen. Het aantal vastgelegde (ex-) patiënten steeg met 514 naar 39.316 en het aantal covid-19 patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis ging omhoog met 84 naar 10.769. Het door Stichting Nice opgegeven aantal patiënten op IC's was 804 op maandag. De voorlopige telling voor donderdag staat op 722. Er zijn ook relatief weinig nieuwe sterfgevallen bekend bij het RIVM. Het aantal nam toe met 84 naar 4.795. De dalende trend in het dagelijks aantal gemelde overlijdens is aan het versterken.

Het RIVM publiceerde woensdag een tussenrapportage over hoe mensen in Nederland de coronacrisis beleefden in de vier weken vanaf 24 februari. Wat betreft zorgen was ruim 40 procent neutraal en ook ruim 40 procent maakte zich niet druk of totaal niet druk. In de derde week maakte bijna 40 procent zich zorgen, maar het percentage dat zich écht zorgen maakte zat nog steeds onder de tien. In week vier zakte de bezorgdheid alweer.
Pin It
Bekeken: 1196x