Tijdens de digitale vergadering van de raadscommissie Stad en Ruimte in Heerhugowaard werden drie moties in stemming gebracht met een gemene deler: wat kunnen we doen voor de lokale ondernemer, en dan speciaal de horeca-ondernemer, in coronatijd? De moties kwamen van de VVD, Nederland Duurzaam en Senioren Dijk en Waard.

Falco Hoekstra van de lokale VVD: "Koninklijke Horeca Nederland heeft zich gemeld bij Heerhugowaard. In Breda hebben ze een convenant gesloten met alle horecaketenpartners, inclusief alle toeleveranciers. Dat zouden we hier ook voor elkaar moeten krijgen".

Sebastian Visser van Nederland Duurzaam: "Wij zijn voor de uitbreiding op 1 juni van terrasruimte in de publieke ruimte, om de horeca toegankelijk en veilig te houden en ze een goede boterham te laten verdienen."

Jan van der Starre van Senioren Dijk en Waard: "Wij willen dat de terrassen al in het Pinksterweekend vóór 1 juni open mogen. Bij mooi weer is dat hét weekend dat de horeca opbloeit". Falco Hoekstra (VVD) voegt hieraan toe dat het ook zorgt voor spreiding van de drukte tijdens dit weekend.

Wethouder Monique Stam kon zich vinden in alle drie de moties en kondigde aan dat er donderdag een gesprek is met de lokale horeca. "Wij hebben bovendien een aanspreekpunt aangesteld waar ondernemers die hun terrassen willen uitbreiden contact mee kunnen opnemen".

De motie voor opening van terrassen al tijdens het Pinksterweekend moet worden voorgelegd aan burgemeester Bert Blase, die het op zijn beurt aan zal dragen bij de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.
Pin It
Bekeken: 1300x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/