GroenLinks Langedijk is van mening dat de Nederlandse regering meer moet doen om hulp te bieden aan de vluchtelingen in de overvolle kampen in Griekenland. Dat blijkt uit een motie die de partij dinsdag 2 juni in wil dienen tijdens de raadsvergadering.

Volgens de partij leven tienduizenden vluchtelingen al jarenlang in mensonterende omstandigheden, waarbij er onlangs enkele duizenden vluchtelingen zonder voorzieningen of opvang vast zijn komen te zitten in een niemandsland tussen de Griekse en Turkse grens. Onder hen ook vele kinderen. Griekenland wil graag dat de andere Europese landen een hoeveelheid vluchtelingen overneemt. Een aantal landen heeft al gehoor aan die oproep gegeven, maar Nederland nog niet.

Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk en Defence for Children hebben Nederland opgeroepen om 500 minderjarige asielzoekers op te nemen. Volgens GL Langedijk hebben enkele gemeenten in Nederland al laten weten bereid te zijn een aantal kinderen op te nemen.

GroenLinks is van mening dat ze niet alle ellende van de wereld op hun schouders kunnen nemen, maar is het "weet hebben van de onmenselijke omstandigheden van vluchtelingen en wegkijken en niets doen in strijd met de basisprincipes van menselijke waardigheid". Door de regering op te roepen de kinderen uit Griekenland op te nemen is de gemeente in staat om iets doen en zodoende een signaal af te geven aan andere gemeenten in de regio.

Daarom wil de partij dat het college contact opneemt met de verschillende vluchtelingenorganisaties en andere gemeenten, met name in de provincie, die bereid zijn om kinderen op te nemen "teneinde te overleggen hoe dit geregeld kan worden en wie en daarvoor nodig is".
Pin It
Bekeken: 1287x
http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/