Tijdens de voortzetting van de op 28 mei afgebroken Alkmaarse raadsvergadering maandagavond, werd een motie aangenomen om de administratieve taken in de jeugdzorg drastisch te beperken. De motie werd gezamenlijk ingediend door PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, ChristenUnie, CDA en BAS.

De toestand nu is dat de drie regio’s in Noord-Holland-Noord, zijnde regio Alkmaar, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland, allemaal een eigen inkooptraject hebben voor ambulante jeugdhulp en jeugdzorg met verblijf. En als ze wel gezamenlijk bovenregionaal zorg inkopen, zoals voor de JeugdzorgPlus, Jeugdbescherming, Jeugdreclassering en de
Bovenregionale Crisisdienst, dan sluit iedere gemeente alsnog contracten met iedere individuele zorgaanbieder.

Dit levert zo'n grote hoeveelheid papierwerk op, dat zo'n 35 procent van het geld dat bedoeld is voor de zorg voor jongeren en hun ouders, aan administratie op gaat. Het is ook tijdrovend. Bovendien raken jeugdhulpverleners gefrustreerd, omdat elke gemeente en elke zorgorganisatie weer andere toegangsregels en -documenten heeft.

De indieners van de motie verzochten het college van B&W dan ook om alle jeugdhulp bovenregionaal, met alle achttien gemeenten in Noord-Holland Noord, gezamenlijk in te kopen. Zij benadrukten dat er ook één en hetzelfde aanmeldformulier zal worden gebruikt om toegang te verkrijgen tot hulp in alle gemeenten.

Er zal altijd een zekere mate van administratie nodig blijven, werd erkend. Om die zoveel mogelijk te beperken stelden de indieners van de motie dat gemeenten hier een bijdrage aan kunnen leveren, door in Noord-Holland Noord met elkaar dezelfde eisen te stellen aan contracten, rapportages en verantwoording. Daarom is de motie gelijktijdig ingediend in alle achttien gemeenten. (foto: Pexels)
Pin It
Bekeken: 2092x
http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/