De Waard Cup 2020 voor zowel de mannen als vrouwen gaat naar KSV. Het herenteam onder leiding van trainer/coach Ronald de Rooij rekende na twee keer winst in de voorronden af met SVW'27 (zon.). Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond het 2-2, waarna de de titelverdediger het moest afleggen in de strafschoppenreeks. De dames wonnen na een 0-0 ruststand met 2-0 van gastclub WMC.

Met een nieuwe opzet door het spelen van twee poules bleef het letterlijk boeiend tot het eind, valt te lezen op waardcup.nl. Vooraf werd SVW’27 als favoriet gezien. Het eerste speelt in 2e Klasse, hoger dan de andere Cup-teams, en won drie keer in de laatste vijf jaar. Maar uiteindelijk bleek 3e Klasser KSV het hoofd beter koel te houden.

De spirit zat er snel in bij de uitdager, dankzij een lange haal vanaf eigen helft die verkeerd werd ingeschat door de SVW'27 keeper. Het bleef 1-0 tot na de rust. Daarna was het de 2e Klasser zelf van rugwind genoot.  Binnen een paar minuten stond het 1-2.  Maar SVW '27 kon niet doorduwen en kreeg zelfs een tegendoelpunt te verwerken. In de verlenging bleef het 2-2, geen van beide teams kon een vuist maken terwijl de vermoeidheid toesloeg.

De strafschoppenreeks was een nagelbijter; zowel KSV als SVW '27 misten drie strafschoppen. De 14e strafschop, succesvol genomen door de voormalig SVW-doelman Dion Bleeker, bracht KSV de verlossing.

In de kleine finale was Reiger Boys veel te sterk voor SVW ’27 (zat.). De boys pakten de Waard Cup-debutant in met 4-0. Hugo Boys versloeg WMC met 2-0 voor de vijfde plek.

De dames van KSV startten hun derde poulewedstrijd met goede moed, na de 9-2 overwinning op Jong Holland uit Alkmaar. De WMC-keepster bood echter taai weerstand. Toch kon ook zij niet voorkomen dat KSV in de tweede helft twee keer scoorde.