Maandagavond is bij de kazerne van Langedijk aan de Vroedschap een splinternieuwe brandweerboot opgeleverd. Aanwezig waren onder meer burgemeester Leontien Kompier, teamcommandant van brandweer regio Alkmaar Elleke van Lingen. Zij wensten het Langedijker korps veel succes met de nieuwe boot, en gaven complimenten aan de aanwezige werkgroep die verantwoordelijk was voor het ontwerp.

De oude boot uit 2009 was nodig aan vervanging toe. Het nieuwe 'speeltje' van de brandweer heeft een 150 pk motor, drie keer zo sterk, aan stuurboordzijde een zijdeur en voorop een spuit met vaste pomp. De oude boot had een losse dompelpomp. Vanwege de vele lage bruggetjes in de regio wilde de werkgroep een boot die niet meer dan 1,10 meter boven de waterlijn uitsteekt. Om er toch een boog met sirene, alarmlichten en antennes op te hebben is deze neerklapbaar gemaakt. Het vaartuig is ook een stukje groter dan de oude: 1,5 meter langer en 60 centimeter breder.

De boot werd opgeleverd met een nieuwe Volkswagen Amarok. Het vaartuig ligt standaard op de trailer om overal in Veiligheidsregio Noord-Holland Noord in te kunnen zetten.

De komende twee weken worden de schippers door fabrikant Stormer Marine opgeleid om te varen met de nieuwe boot, die wezenlijk anders is dan zijn voorganger. De weken daarna wordt intern getraind op onder andere het te water laten en weer laden van de boot en het met duikuitrusting in en uit het water komen. De boot gaat dan ook op z'n vroegst begin december op de uitruk.
Pin It
Bekeken: 3359x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/