In de eredivisie zaalvoetbal bezorgde de topploeg van FC Marlene uit Heerhugowaard ZVV White Stones uit Egmond de eerste nederlaag van het seizoen. In een lege sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee eindigde de spannende streekderby in 4-6 voor de bezoekers. De beslissing viel pas in de slotfase.

FC Marlene kwam in de openingsfase al snel op een 0-2 voorsprong. White Stones-keeper Mike Wesselink wist een grotere achterstand met knappe reddingen te voorkomen. Een sterke fase van White Stones trok de stand weer gelijk. Sterspeler Yassine Zakir zorgde er zelfs voor dat de Egmonders met een 3-2 voorsprong konden gaan rusten.

FC Marlène bracht na de rust de zaakjes weer op orde. Door treffers van Colin Kamp en de tweede van Stefan Dol werd de achterstand weggewerkt. Topscorer Zakir maakte het weer spannend door de 4-4 te scoren, maar in de laatste tien minuten gooiden de Heerhugowaarders de wedstrijd in het slot. Mo Darri maakte zijn tweede van de avond en Iliass Bouzit bepaalde de eindstand op 4-6.

Coach Van der Waals van FC Marlene vond dat zijn ploeg verdiend had gewonnen. "Wij maakten het onnodig spannend en dat bezorgde me wel weer een paar grijze haren. Maar het belangrijkste is dat we zowel na de achterstand bij rust als bij de 4-4 rustig zijn gebleven en in onze kansen bleven geloven." Zijn collega Rogier Bunink van White Stones vond de overwinning van FC Marlène ook verdiend, al was hij stiekem toch een beetje teleurgesteld dat White Stones een nederlaag moest slikken. "In de rust denk je: misschien zit er een resultaat in." Hij blijft echter trots op zijn formatie: "Marlène is een topploeg en die hebben we veertig minuten goed partij geboden." (Foto: Martin de Haan)