Wat begon als 'grap', eindigde in een storm van kritiek op het Trinitas College in Heerhugowaard. Op het binnenplein van de locatie Han Fortmann was een is spotprent te zien, die de wintertijd moest inluiden. Nadat verschillende boze ouders en leerlingen bij de school aanklopten, werd besloten de opmerkelijke prent van het mededelingenbord te verwijderen.

Een cartoon van een terrorist die tijdens wintertijd twijfelt of hij de timer van zijn bom een uur voor- óf achteruit moet zetten. Het leek de school een humoristische manier om de passerende leerlingen te herinneren aan de naderende wintertijd. Maar niet iedereen zag daar 'de lol' van in. Diverse ouders stapten naar de directie toe om het bestuur te wijzen op het 'provocerende en kwetsende' karakter van de actie.

Ton Heijnen, voorzitter raad van bestuur, verklaart aan mediapartner NH Nieuws dat de cartoon voor korte tijd op het binnenplein te zien was, en maakt daar excuses voor. "Het is een bekende prent, die we hebben gebruikt om aan te geven dat de wintertijd begon, maar we begrijpen achteraf dat deze keuze erg onhandig was."

Met de betrokken ouders zullen er nog gesprekken volgen om de lucht verder te klaren, laat de bestuurder weten. "We zijn ons als school bewust van de gemaakte fout. Er is in ieder geval geen enkele bedoeling geweest om mensen te kwetsen", aldus Heijnen.

De controversiële Arnoud van Doorn plaatste een tweet met een foto van de spotprent op het binnenplein van het Han Fortmann. Op Twitter reageren velen verbolgen op de actie van de middelbare school. "Ze laten hun ware gezicht zien", schrijft iemand. Een ander schrijft: "Ze moeten de ware islam begrijpen. Die vraagt om liefde en genade, niet om moord, terrorisme en extremisme."

Een flink aantal mensen beschuldigt de oud-PVV'er en bekeerd moslim ervan scholen als het Han Fortmann doelwit te maken van extremisten, en terroristische aanvallen uit te lokken. Toch zijn er genoeg mensen die het de actie van de school prima vinden en juichen het zelfs toe. "Dat heet vrijheid van meningsuiting in Nederland. Voel je vrij hetzelfde te doen."

Vorige maand werd in Frankrijk een Franse leraar onthoofd, nadat hij cartoons van Mohammed in de klas had getoond. De 18-jarige dader zou via social media over de lessen van de leraar hebben gelezen. Hij werd doodgeschoten door de politie.
Pin It
Bekeken: 1583x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/