Het college van Langedijk is tevreden over de ontwerpen voor het Integraal Kindcentrum Sint Pancras en de omgeving. Wel vragen burgemeester en wethouders aanvullend krediet van de gemeenteraad voor de realisatie van de projecten aan de Sperwerstraat en de Kastanjelaan.

In het nieuwe IKC worden de Paus Johannesschool, De Phoenix en Kinderopvang Langedijk ondergebracht. De gemeentelijke panden aan de Kastanjelaan en het huidige pand van De Phoenix worden na voltooiing gesloopt om plaats te maken voor woningen, waarvan de opbrengst een deel van de investeringen zal dekken. Ook De Phoenix zal een bijdrage leveren.

Het nieuwe kindcentrum komt op de plek van de Paul Johannesschool en zal bestaan uit twee lagen en zal bijna energieneutraal (volgens de BENG-norm) worden gebouwd. De gymzaal blijft behouden.

Voor de woningbouw op de locatie van De Phoenix is, in lijn met het kernenbeleid, samen met omwonenden een plan gemaakt dat past binnen de financiële kaders van de gemeente. Dat ging niet zonder slag of stoot omdat er inwoners waren die het plan voor de woningbouw te omvangrijk vonden. Het uiteindelijke plan is vorige week gepresenteerd aan omwonenden en kreeg ruim draagvlak.

De planning is om begin 2022 te starten met de bouw, en om klaar te zijn voor het schooljaar 2023-2024.
Pin It
Bekeken: 1852x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/